Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jack Russell

11. 10. 2011 14:19
Všechno je to o chápání občanských práv, svobod a povinností

Na jedné straně uznáváme individuální svobodu a odpovědnost každého jednotlivce za svůj osud. Shodneme se na tom, že nejsme každý stejný, že každý se jinak podílí na rozkvětu státu, ale přitom jedním dechem schvalujeme stejná občanská práva a svobody každému bez rozdílu. To je přece naprosto špatně. Nesmějte se, ale připomenu známé "Každý podle svých schopností, každému podle jeho práce." Kdo nechce pracovat, kdo se nechce podřídit zákonům a nastaveným společenským požadavkům, kdo ostatním škodí a omezuje jejich život, práci a úsilí, ať nejen nejí, ale ať má také výrazně omezená občanská práva a svobody. Notoričtí povaleči, budužkničemové, kriminální recidivisté, zloději, vrazi, násilníci i tuneláři z nejvyšších pater by měli být prohlášeni nezávislým soudem za občany druhé kategorie jen s elementárními právy. A poslat je ne do mučíren, ale do tvrdě znormované práce o chlebu a vodě, bez kafíčka, cigárek, televize a pokojíčků pro svobodné pány místo betonových cel.

0 0
možnosti

Pravicový Liberál

11. 10. 2011 13:45
Řešení.

Opisuju jenom od někoho z diskuze odjinud. Řešení, které zabije několik much jednou ranou je přátelé TŘÍDĚNÍ ODPADU. Takže navrhuji, klidně na speciální dluhopis, protože bude zcela jasné na co se prostředky využijí, postavit nové věznice a hned vedle nových věznic nejlépe někde na místě nevyužité staré průmyslové zóny i obří skládku na odpad. A já vám osobně garantuju, že i po jen několika málo měsících třídění odpadu(POVINNÁ PRÁCE PRO KAŽDÉHO VĚZNĚ) bude způsoben takový výchovný efekt a resocializace, že recidiva u takto vychovaného vězně bude pod 10 procent. Dále ještě nové růžové oblečky a jídlo stanovovat pouze jako kalorickou a vitamínovou dávku, rozhodně ne, ten dnešní interhotel a žádná lidský práva nikoho nebudou poškozena, odpadu bude vždycky hodně, takže práce taky, jediný co by hrozilo by byl totiž postupný naprostý nedostatek vězňů!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti

Pravicový Liberál

11. 10. 2011 13:29
Chybí.

Ještě ve výčtu chybí, že vězni musejí být umístěni ve věznici co nejblíže adrese trvalého bydliště aneb poznej svého dozorce.

0 0
možnosti

Pravicový Liberál

11. 10. 2011 13:30
Re: Chybí.

A ještě nárok na kvalitní jídlo.

0 0
možnosti

villík

11. 10. 2011 11:57
Myslím, že by se u nás nějakej ....

..žulovej lom s baráky pro lamače taky našel ! Oplocení by zas tak na moc peněz nevyšlo....a mělo by to i výchovný efekt pro druhé!

0 0
možnosti

hafusak2

11. 10. 2011 10:22
Za dob monarchie i 1. republiky byly

tzv. donucovací pracovny mimo klasických vězení. Vládním nařízením z ledna 1939 č. 7/39 Sb. byly zřízeny i trestné pracovní tábory. /To abych předešel vřískání o gulazích a pod./. Proč si "nevzít mustr" z minulosti, oprášit starý osvědčený předpis a nejet podle něj dál?

0 0
možnosti

TondaN

11. 10. 2011 9:42
no jo,

demokrati už nemaj prachy!

1 0
možnosti

mubu

11. 10. 2011 9:41
A to

ješte krádeže do 5000 nejsou trestný čin, ale jen přestupek. Dříve jakákoliv krádež byla prostě trestný čin.Kradou i děti, které dobře vědí, co dělají. A bude to stále horší a horší. A protože máme malou kriminalitu, tak se vyprázdní věznice, abychom i v této oblasti byli světoví? Vzpomeňte si, jak hned hodně vzrostla kriminalita, když vekslák Havel propustil obrovské množství svých kamarádů.

2 0
možnosti

hafusak2

11. 10. 2011 10:16
Re: A to

Dříve byla krádež do 100,- Kčs přestupek, 100,- - 1 500,- Kčs přečin, od 1 500,- Kčs výše trestný čin. Po plyšáku se zrušily přečiny a hranice přestupku se tím posunula. Od té doby se posunuje stále výše a výše a tím se vlastně zkresluje /opticky snižuje/ nárůst trestné činnosti.Rv

0 0
možnosti

bakules2

11. 10. 2011 8:52
jsem dalek toho vzpomínat na komanče

ale dobře si pamatuji že vidět oplocené stavby kde vězni pracovali bylo úplně běžné.I celá sidliště stavěli.Proč to neumíme ted?No provize a úplatky  z těchto erárních  staveb asi nekoukají,to je lepší vymyslet důvod proč to nejde a zadat stavbu za podstatně vetší peníz někde jinde a těšit se na prebendy.

0 0
možnosti

lubossula

11. 10. 2011 9:38
Re: jsem dalek toho vzpomínat na komanče

asi proto, ze se cela sidliste nestavi...

0 0
možnosti

Woren 1

11. 10. 2011 8:52
Máte pravdu,

ale to je tak asi vše, co se s tím dá v téhle zemi dělat. Slušný , pracující člověk (a daňový poplatník), zde má mnohem menší práva, než kriminální a nikdy nepracující lůza. Lidská práva lumpů řeší neustále smečka pseudohumanistů, z kriminálů udělali ozdravovny, kde se za peníze obětí chodí jen do posiloven a zájmových kroužků. Je to normální ?

1 0
možnosti

bakules2

11. 10. 2011 8:47
lze je souhlasit

Stěžování na to, že na výstavbu věznic nejsou peníze je jen kličkování před vlastní neschopností.Proč nové věznice nestaví vězni které erár stějně živí? a už slyším ty výmluvy,kdo je bude na stavbě hlídat a že to je složité  atd atd.Jen kecy a neschopnost,o iniciativě něco vymyslet nějak si poradit ani nemluvě.

1 0
možnosti

jirka1965

11. 10. 2011 8:55
Re: lze je souhlasit

Ano, vězni namalují studii stavby, potom dokumentaci k územnímu řízení, potom  oběhají všechny dotčené orgány a zařídí územní rozhodnutí, potom namalují projekt ke stavebnímu povolení - zase to dotáhnou až do konce. Pak si seženou materiál a potřebné stroje, stavební nářadí a mohou začít stavět. Hlídat hje nikdo nemusí. Oni po práci na nové věznici sednou do vlaku a spořádaně se vrátí do té své.

1 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky