Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Jack Russell

11. 10. 2011 8:47
V uplynulých letech

se v Česku různým způsobem zlikvidovaly desítky objektů vojenských útvarů. A nebyly to vždy jen ruiny a zanedbané nefunkční objekty. Byly mezi nimi i kasárna ve velmi dobrém stavu, které stát bezplatně převedl na obec, která je mnohdy za pakatel prodala firmě známého jiného známého, který je zboural a uvolněný pozemek zase změnil majitele, ale ne již "za hubičku", ale za stovky milionů. To je ale jiné téma. Chci jen říct, že v takovýchto kasárnách bývalo svého času ubytováno i přes tisíc vojáků. K dispozici muselo a také bylo kompletní zázemí - světnice, kanceláře, sklady, sociální zařízení, klubovny, kuchyně, jídelny, tělocvičny, autoparky, kotelny, dílny atd. Do posledního dne vše fungovalo. Nemyslím si, že přeměnit kasárna na vězení pro odsouzené za lehčí, třeba majetkové nebo neúmyslné trestné činy, by stálo stovky milionů korun. Jen by se přidaly mříže a upravilo oplocení. V takto upravených kasárnách by našlo "ubytování" tisíce vězňů. A za pakatel. Jen chtít.

3 0
možnosti
RK

semelik

11. 10. 2011 9:00
za mýho mlada většinou v kasárnách mžíže byly

0 0
možnosti
JL

jirka1965

11. 10. 2011 8:46
Problém se jmenuje peníze.

Je veřejně známé, že kdyby všichni vězni, kteří byli odsouzeni a nenastoupili v termínu do výkonu trestu dnes nastoupili, tak věznice kleknou. Na lidi odsouzené k trestu odnětí svobody (a to křičíme, že máme malou objasněnost) prostě nemáme prostory. V případě ještě většího zpřísnění trestů by to znamenalo výstavbu nových věznic, razantní zvýšení počtu bachařů a zaměstnanců věznic (okamžitě by vzrostl počet státních zaměstnanců a už bych viděl ty články,  jejichž autoři by se podivovali nad zvýšením počtu úředníků - ona je to totiž jedna kolonka), dále by to znamenalo, že stát by musel živit mnohem větší počet vězňů a to není zadarmo. Takže by to všechno mělo další dopady na státní rozpočet a asi ne malé.  Domnívám se, že řešení na způsob galejí není možné. No a dávat jim nějakou práci účelově? To bysme mohli dopadnout tak, že jednoho vězně při práci budou hlídat dva bachaři.

0 0
možnosti

pinochet-

11. 10. 2011 8:55
Re: Problém se jmenuje peníze.

Viz odpovědi výše.

0 0
možnosti
AT

Antek

11. 10. 2011 8:36
Lázně zvané kriminál

Jinak to nejde nazvat.To chce tvrdý režim v kamenolomu-nesplníš normu nedostaneš najíst.Nejsem zastáncem galejí,ale toto by stačilo.Garantuji že by věznice zely prázdnotou.

2 0
možnosti
AA

Saša

11. 10. 2011 9:32
Vy máte kamenolom?

Ten trik s normou a jídlem uplatňovali Němci v pracovních koncentrácích. Moc jim to ale taky nefungovalo - ti, co z nedostatku jídla neumřeli, stejně nebyli moc výkonní.

No ale hlavní problém dneška je v tom, co s tím vytěženým kamením?

2 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky