Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Senát je třeba zrušit. Škodí.

1 1
možnosti
IJ

I94v42a31n 86J65i28r31e12š

28. 2. 2013 16:40

Spíše to je tak, že samotná osoba Klause je hanbou a zostuzením demokracie.

5 5
možnosti
JK

Masovou amnestii považuji za zločin spáchaný na všech slušných lidech tohoto státu a s obžalobou z velezrady v tomto případě plně souhlasím. Pokud má prezident nějaký opravdu rozumný argument, proč to udělal, ať ho zveřejní. Ale donekonečna se opakující výmluvy všech, kteří prý nevěděli, kdo ji připravoval a jaké bude mít důsledky, to je donebevolající.

7 3
možnosti
MP

O jaké masové amnestii mluvíte? Spadl jste z Marsu?

1 0
možnosti
ZJ

Proč třeba Senát (tato poslední spása a záchranná brzda demokracie) dosud byl vždy proti zákonu o referendu? To by totiž byla skutečná záchranná brzda demokracie. A dokonce by umožnila zrušit senát (který, ruku na srdce, je platný jak mrtvýmu zimník a posvětil i fotovoltaiku - takže ne jen socani s Kalouskovci /tehdy KDU-ČSL/ ale i pravice v senátu, ale o tom se už tolik nepíše).

1 1
možnosti

Každý průměrně  vzdělaný a sečtělý občan musí vědět, že  VELEZRADA je  něco

úplně jiného než  hloupě, nebo chceteli i zločinně, sepsaná presidentská amnestie.

Kdyby byl Klaus obviněn za  podpis  Lisabonské smlouvy, samozřejmě společně s vládou a  souhlasně  hlasujícími poslanci, tak to by logiku mělo.

2 3
možnosti
ŠB

Není a vědí to i senátoři pane!! A jak to dopadne o tom rozhodne ústavní soud. Nicméně propouštět ty nejtěžší hospodářské zločince co jsme tu kdy měli a legalizovat jejich výnosy z trestné činnosti je dle mého názoru narušování demokratického řádu země.

3 1
možnosti
ZJ

Velmi bych přivítala, kdyby byl někde seznam těchto "specialistů" s řad vyhořelého politického paliva.

Také bych ráda viděla, kdy někdo odsoudí soudce těch nekonečných kauz. I na fotbalistu co zdržuje diváci pískají a sudí je trestá a prodlužuje hru.

Promiňte, ale to je už skoro jako s Ráthem, toho si současná vláda také suší do předvolebního boje. Ty potenciání zloděje z dlouhých kauz si také soudy sušily až dokud to vyšumí. Mimochodem pokud si postižení myslí, že by jim soud vrátil peníze a potrestal zloděje, tak jsou naivní, tady zmizelo tolik miliard, že bychom už dávno museli mít jedno obří vězení jen pro podobné zloděje. Jen chtít, jen chtít. Ta soudcovsko-politická vůle prostě není.

Klaus jen lidem ukázal, že u nás ty soudní mlýny melou více než pomalu.

2 1
možnosti
Foto

Jednat o žalobě na prezidenta a případně ji i podat je ústavním právem Senátu a kdo mu toto právo upírá, popírá samu podstatu demokracie. Je lhostejno, který prezident je takto Senátem posuzován, navíc přímá voba prezidenta pravidla mění. Samotná žaloba neznamená nic. Něco jiného je, jaký verdikt by vynesl Ústavní soud a tento verdikt nemá charakter a výsledek trestního řízení, ale spíše správního. Zdá se, že autor článku o věci samé neví nic, jenom chrání svého politického oblíbence. Proti tomu nelze nic namítat, ale ochrana politika neprobíhá nijak dobře, pokud autor dehonestuje Senát a jeho právo a dehonestuje i občany, kterým se amnestie nelíbí. Je to obsahově hodně špatný a lidsky hodně ubohý článek.

7 2
možnosti

jinac se obcas nekdo ohani tim, ze na amnestii ma prezidnet ustavni pravo.

Predstavme si nasledujici scenar (kde teda pujde o milosti) - prezidnet se chce zbavit opozice a najme si na ni vraha. Vraha odsoudi, prezident mu dat milost (na kterou ma ustavni pravo), vrah jde znovu na opozici a tak dokola. 

Jedna se o velezradu nebo ne?

2 1
možnosti
ŠB

Určitě jedná, protože tím narušuje demokratický řád. Stejně je tomu u Klause.

2 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky