Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Docela mile mě svým postojem překvapil předseda Senátu Štech, který sice Klausovu amnestii jako takovou kritizuje (jako mnoho z nás), ale obžalobu prezidenta z  v l a s t i z r a d y  považuje za hovadinu (jako většina z nás). Na to, že je to socan a bývalý odborář, mu to ještě myslí. :-) R^

16 3
možnosti
MB

M85i44l34o68š 49B46é61m

28. 2. 2013 9:27

Nějaký zbytek soudnosti tam bude, což se o těch 28 ubožácích říct nedá.

9 7
možnosti
BT

vy byste patrně chtěl nějakého demokratického diktátora, říkáte že máte skepsi k fungování demokracie, milý pane právě to že je možné podat takovou i když nesmyslnou žalobu na hlavu státu je důkaz demokracie, podání žaloby není odsouzení, no a senát potažmo parlament máme přesně takový jací jsme my, jsou to spojité nádoby

13 3
možnosti

Přesně tak. Autorovo uvažování je ve stylu "demokratické je to co se mi líbí"

3 2
možnosti
RH

Naprostý souhlas s autorem ! R^[>-]

15 9
možnosti
RH

nevidim problem. Soud rozhodne, ci pohled je spravny, od toho ho mame. Nesouhlasim s zalobou, ale neni duvod nasazovat jim psi hlavu. Senatori jen vyuzili sveho prava daneho ustavou.

14 10
možnosti
SB

Toto právo je sice senátorům dáno, ale počítá se s tím, že senátoři mají mozek a že ho budou využívat ve chvílích, kdy k tomu je důvod.

13 4
možnosti
MF

Pane, asi jste se nepotkal s nikým, komu někteří z těch amnestovaných zničili život a rodinu. Já jsem měl tu možnost a ubezpečuji Vás, že kdyby jste byl na jejich místě, psal byste jinak. Při představě, že se tito pánové dostanou jenom díky využívání neskutečných děr v zákonech a protahování svých soudních sporů do nekonečna na svobodu bez jakéhokoliv trestu a dokonce i bez újmy na nakradeném majetku je tak neuvěřitelná, že s tou žalobou, byť je asi bezpředmětná souhlasím. 

Jak opakuji - buďte rád, že se to netýká Vás ani nikoho z Vašeho okolí.

11 5
možnosti
MC

I přes tyto problémy, které lze pochpit V.Klaus nepochybil a svým apelem dlouho neřešenými, známými a mnohými soudci zneužívanými skutečnostmi amnestie, jako celek byla pro národ správným rozhodnutím.

8 10
možnosti
MC

Zvýšil jsem Vám karmuR^[>-]Máte pravdu. Sám jim mnohdy nahrává na smeč, ale oni stejně prohrávájí, protože se v nich zahnízdila pouhá antipatie vůči kvalitě, kterou postrádají. A proto se ve falešném altruistickém sepětí stále propůjčují k totalitním nástrojům zloby a žášti proti jednotlivci. Nyní cítí svou sílu, kterou jim pochopitelně V. Klaus bude stále obrušovat. Ano moc si jsou vědomi toho, že V.Klaus je více svobody, která jim boří jejich zbožný stát plný přerozdělování a regulací.

7 9
možnosti
Foto

Nenapadlo Vás, že zrovna Wágnerová má lepší znalosti ústavy než právní "borci" Jakl a spol.? Dále podání žaloby je jednoduše ústavním právem senátorů. Stále nechápu myšlení lidí, kteří křičí Klaus má ústavní právo udělit amnestii. A pak ti samý křičí, když senátoři užívají pro změnu svého ústavního práva podat žalobu. V této optice jsou pak samozřejmě zostuzením demokracie takový křiklouni a ne nějací senátoři.

13 9
možnosti

A nenapadlo Vás, že zrovna Wágnerová má nejvíc másla na hlavě ohledně velezrady - když musela v r. 70 podespat, že souhlasí s okupací naší země Rusáky, aby ji nevyhodili ze studia práv? A teď si to "tak nějak léčí" - zrovna na Klausovi?

8 10
možnosti
EJ

Jinde v cizině se prezidenti, premiéři, poslanci odsuzují a posílají do chládku. U nás je to nedotknutelné zboží. Jsou to lidé z masa a kostí, tak jako každý z nás. Nevím proč by oni se nemohli zpovídat ze svých činů. Přece nemají neomezenou moc a z pozice své funkce nemohou dělat vše co si zamanou. Ostuda je, že když já si nekoupím jízdenku, mohu přijít i o střechu nad hlavou. Ti co vytunelují kde co, dostanou milost. Novým trendem je nekrást po kapkách, ale brát plnými hrsti. Začnu o tom přemýšlet, protože jsem zjistila, že s poctivostí nikam nedojdu, nic nemám. Je to smutné, že jsme státům EU pro smích a námět na první strany novin.:-(:-(

8 8
možnosti
MC

Nejen z masa a kostí, ale používají rozum. Dobře jste se zhodnotila. Krást po kapkách to vám vyhovovalo. Raději na sobě pracujte, ať nám můžete příště sdělit vaše pokrokové myšlenky.Rv

1 7
možnosti
JK

K poslednímu odstavci snad jen - vítejte v klubu. Já jsem v něm již mnoho let.

0 2
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky