Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

17. 4. 2011 8:22
Za válečný zločin

Můžete označit pouze věc která jde proti válečným konvencím které ten konkrétní stát někdy podepsal.

Pokud například stát odstoupí o 2. Ženevské konvence pak ani cílené obytných domů ve městě není válečným zločinem. (Mimochodem tato konvence pouze říká že státy se v ní zavazjí že v případě války se budou snažit minimalizovat civilní ztráty)

Ve výsledku ale jde obhájit bombardování a zničení prakticky čehokoli. Nemocnice je cíl co se válečné ekonomie týká, její prostředky je totiž možno použít na "opravu zbraní" (léčení vojáků) tudíž je zcela legitimním cílem. Stejně tak je legitimní zničit jakoukoli továrnu která může (ano jen může) vyrábětprostředky pro nepřátelskou armádu. Stejně tak můžete pálit pole a bořit studny... protože i nepřátelská armáda potřebuje jíst a tyto zdroje pro ní můžou být použity.

Ten tribunál je v podstatě jenom dalším náhrobkem druhé světové války. nacisté alespoň byli souzeni za to že porušili konvence které se sami zavázali dodržovat,

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky