Předvolební agitka

Kvapným krokem se blíží zdánlivě zbytečné volby do určitě nejzbytečnějšího orgánu samosprávy lidu – krajských zastupitelstev.  V jejich kompetenci toho příliš není.  Málokdo si dnes již vzpomene, že i na vzniku tohoto nadbytečného aparátu má svůj podíl prazdroj mnoha dalších zbytečných struktur – Evropská unie. Právě ta opakovaně vytýkala České republice, že nemá regionální politiku. Vážného varování z Brusele se nám dostalo např. v roce 1997, když Evropská komise publikovala souhrnný posudek k žádosti České republiky o členství v Evropské unii, v němž byla neexistence regionální samosprávy hodnocena jako velký nedostatek. Zřízení krajů a s tím související reforma veřejné správy se staly nezbytnou podmínkou pro náš vstup do Evropské unie.  A chtěla-li tehdejší většina národa mít svou vlastní žlutou hvězdičku na modrém podkladu, nezbývalo nic jiného, než zřídit úřad, v jehož kompetenci je tak maximálně stav vozovky či účast na přerozdělování dotací.

Pro ty, kdož nejsou vůbec spokojeni s tím, kam a jakým způsobem naše země posledních cca 20 let směřuje, mají tyto volby však jeden nezanedbatelný význam. Jsou totiž příležitostí „nafackovat“ politikům na politické mapě republiky etablovaných stran za všechny nesplněné sliby, lži a manipulace i otevřené šmejdoviny. Právě volby do zastupitelstev krajů, při kterých je téměř jedno, kdo bude v tom kterém zastupitelstvu sedět,  vytvářejí vhodný prostor pro tzv. protestní volbu. Tedy takovou, při které nevolíme ani tak toho, koho bychom v tom kterém zastupitelstvu chtěli vidět, nýbrž téměř kohokoliv jiného, než jsou politici stran, které nás dlouhodobě oklamávají a štvou.

A výběr máme při těchto volbách přepestrý. Kromě různých účelových uskupení „za něco“(sport, prosperitu, kraj), co hodlají sebrat jiným a přidělit většinou sobě a svým známým, kandidují  samozřejmě i „menší“ politické strany, pro které skýtají tyto volby možnost dát o sobě více vědět, protože málo platné do každé domácnosti přijdou kandidátní listiny všech stran a i schopnost naplnit kandidátní listinu např.  60-ti jmény ukazuje na to, že by volba takovéto strany nemusela být tak úplně ztraceným hlasem i z jiného důvodu, než je onen čistě protestní popsaný výše.

Jako člen Svobodných přidám pak ještě jeden důvod, proč při protestní  motivaci volby volit kandidátku Strany svobodných občanů. Žádná jiná z kandidujících stran nemá tak jasně vyhraněné stanovisko vůči v současné době patrně nejvýznamnějšímu zdroji přebujelé administrativy a přerozdělování – Evropské unii. Svobodní jasně odmítají budování evropské federace i přijetí eura, po kterém by mimo jiné naše země musela poslat do fondu ESM až 370 miliard Kč, viz zde: http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-57595390-cesko-bude-platit-za-line-jizany?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed . Kdyby k tomu došlo, nezbyde na realizaci vůbec žádných slibů ostatních kandidujících subjektů, protože peníze slibované na zdraví, infrastrukturu, školství, sport a nevím, co ještě, pošustí do Řecka, Španělska, Portugalska, tj. většinou tam, kde mají vzývanou „infrastrukturu“ vybudovanější více než my, ale pořídili si k ní na splátky ještě nové domy a auta a nyní chtějí, abychom splátky, na které nemají, za ně platili my.

Takže radím rozumnou volbu, jejíž součástí bude nejen protest proti establishmentu, nic proti, ale i zodpovědná vize, jak zabránit dalšímu zhoršování situace.

Autor: Miroslav Červenka | úterý 25.9.2012 8:20 | karma článku: 17,00 | přečteno: 694x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Dva světy

9.6.2014 v 9:20 | Karma: 12,17

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

6.4.2014 v 12:12 | Karma: 29,38

Miroslav Červenka

Obstojí pravicový volič?

5.9.2013 v 9:12 | Karma: 16,78

Miroslav Červenka

Že by úpal?

16.8.2012 v 8:52 | Karma: 17,38

Miroslav Červenka

Probere se pravicový volič?

20.7.2012 v 16:04 | Karma: 28,96

Miroslav Červenka

Ukvapený návrh

9.1.2012 v 5:15 | Karma: 19,31

Miroslav Červenka

Pokrytectví na N-tou

5.1.2012 v 3:06 | Karma: 21,28
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky