Miroslav Červenka

Létají další a další třísky

22. 03. 2012 10:52:12
New York, Londýn, Madrid, Oslo, Paříž, Toulouse – neudělali soudruzi plánovači světlých zítřků sociálně tržní a multikulturní společnosti někde chybu? Nejen tato místa dokazují, že se v samém konceptu tohoto projektu nachází zřejmě „chybka“. Stále častěji se ukazuje, že multikulturní mix přináší podobný efekt asi jako když mícháte vodku s rumem. Je pravděpodobné, že se Vám udělá minimálně špatně.

Ani takovéto extrémně negativní praktické dopady dalšího ideového selhání konstruktérů multikulturního dogmatu ale zatím nevedou k odpískání protlačovaného nesmyslu. Než zamyšlení se nad tím, že vytvořený stroj očividně nejede dobře, čoudí a občas divně rachtá, jsou příčiny hledány povětšinou v těch, komu měl tento vynález zkázy konce 20-ho a počátku 21-ho století přinášet prospěch – v lidech. Teorie je prostě skvělá, jenom ti zapeklití lidé v ní dělají bordel. Neslyšeli jsme to už někdy? A pořád a pořád se to opakuje. Kdy konečně hybatelé reality uznají, že existuje-li rozpor mezi teorií a praxí, nikdy není na vině praxe? Ale to oni ne, vůbec se nepoučili z krachů svých levičáckých předchůdců a stále se snaží změnit praxi. Nebo to již vědí a nechávají stroj pouze dojíždět, zatímco již konstruují jeho novou verzi či úplně jiný model pod názvem třeba „ekologický svět“, „globální dobro“ nebo co já vím? Jsou tohle ona zajímavá témata, kvůli kterým zanedbává náš současný ministr zahraničí práci ve sněmovně kvůli setkáním skupiny Bilderberg? Vymýšlejí to tam, nebo někde jinde? Někde a někdo totiž určitě ano, když se dané téma jako by náhodou vždy objeví na různých místech planety současně.

Chvíle, kdy se nám manipulace veřejným míněním odkrývá v celé své nahotě pak nastávají, když se flagrantní selhání svých ideologických dogmat snaží zákulisní hybatelé neuměle zneužít k jejich posílení, jako se tomu stalo v úterý v Televizních novinách na TV NOVA - http://voyo.nova.cz/product/zpravy/28138-televizni-noviny-20-3-2012 , kde běžela reportáž o tom, kterak jsou hlavními podezřelými z vražd v Toulouse neonacisté vykopnutí z francouzské armády, ve chvíli, kdy byla již od 14,35 na internetu informace, že s tím nemají nic společného: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/262420-francie-horecnate-hleda-vraha-deti-a-vysadkaru-podezrely-vojak-jim-neni.html . Na takovýto manipulativní druh informací může skočit leda tak prvoplánově předpojatý a jednoduchý jedinec typu Hrebenár , který pak musí své články z blogu rychle odstraňovat, někdo normální ale nikoliv.

Kolika se dočkáme ještě podobných kauz, po kterých se budou vrcholní politici dušovat podobně jako šéf francouzské diplomacie Alain Juppé, který odmítl, že by vraždy nějak souvisely s nasazením francouzských vojáků v Afghánistánu, kde pomáhají spojencům v čele se Spojenými státy porazit radikální islámské hnutí Taliban a vycvičit vládní afghánské síly, s vraždami francouzských vojáků, jež se udály v posledních týdnech, než se nám podaří vrátit se k normálu, v němž jednotlivé kultury mohou žít na svém území podle svých tradičních zvyklostí a není jim vnucováno něco, čeho se, třebas i apriorně předpojatě, bojí a co si nepřejí. Hlavně se občanů ale musí někdo zeptat! Minimálně tak, jako tomu bylo ve Švýcarsku při jeho známém referendu o zákazu výstavby minaretů v zemi. Takhle totiž vypadá demokracie, která je jednou z podstat svobody.

Autor: Miroslav Červenka | karma: 22.97 | přečteno: 1136 ×
Poslední články autora