Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zoufale falešné vytí hlídacích psů demokracie

  Ještě nejsou ani doladěny technické detaily přímé volby prezidenta a známi kandidáti a již naše kulturně mediální fronta ze svých základen zahájila předvolební zteč.  Zatím se sice obchází bez prvoplánových předvolebních agitek typu Rychlíkova dokumentu „Zle, matičko, zle, Scharzenberci zde“:http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169910576-zle-maticko-zle-schwarzenberci-zde/, ale agitace vedle vychvalování svých favoritů má i jinou formu – očerňování konkurentů. A v tomto směru se naši čačtí investigativci mohou v tomto týdnu přetrhnout.

Terčem jejich útoku jsou hned dva hypotetičtí kandidáti. Jako by shodou náhodných okolností zrovna ti, kteří nikdy nepatřili k semknutému pravdoláskařskému hejnu, ba co více, nesdílejí  zřejmě ani základní ideové postuláty o zákeřném zloduchovi na hradě a neocenitelném přínosu evropského sjednocování. Asi si sice neříkají:„To by tak hrálo, aby prostý lid pojal nějakou naději, že populární prezident, neposkakující podle toho, co ČT vysílá a Brusel nakazuje, může být nahrazen někým podobným. Vždyť mu předkládáme tak bohatý výběr, jeden mediální oblíbenec vedle druhého, o žádném jsme nikdy nepsali nic špatného! Nevděčníci!“ , ale konají jako by říkali.

Zarážející je ovšem nízká profesionální úroveň agitek. To bych tedy od vyhlášených profesionálů z pořadu „Reportéři ČT“ očkával více, než trapné výčitky Tomio Okamurovi, že mu osm jeho firem přineslo ztrátu 52 000 korun. To vše obohaceno nanejvýš ubohou snahou zahrát na tradiční lidovou slabost – závist. Jak jinak si vyložit úvodní informace, jaké že to nemá pracháč Okamura auto, kolik stálo a kolik se jich v ČR ročně prodá. Hned poté informace, kolik prý Okamura bere. Prostě on-line veřejnoprávní remake bolševických reportáží o chartistech par excellence. Vnucuje se otázka, kdo a kolik za tohle podprůměrné kompro zaplatil. Nebo že by byli reportéři ČT tak tupí? Přemýšlivý volič na tohle těžko skočí a lze do nekonečna spoléhat na tupce, věřící všemu, co z namodrale světélkující bedny zazní?

Druhou postavou, jejíž možnou kandidaturu nemohou manipulátoři veřejného mínění napříč zaměstnavateli skousnout, není nikdo jiný než první dáma Livie Klausová. Od chvíle, kdy senátor Kubera upozornil na eventualitu její možné kandidatury, můžeme pozorovat horečnou snahu něco na skutečnou dámu v samé podstatě tohoto pojmu, jaká na hradě minimálně padesát let nebyla, vyhrabat. Kde nic není, ani čert nebere, a tak nezbylo nic jiného, než se pokusit paní Livii pošpinit slepovanou story o tom, kterak její známost s Annou Benešovou, se kterou se potkala kdysi na nějakém slavnostním otevření školy či co, měla ovlivnit udělení milosti této ženě. Srovnejte to vše prosím s aktivitou/pasivitou týchž novinářů týchž médií ve směru udělování milostí nedávno zesnulého krasoducha největšího. Krásný příklad pro srovnávací studium je udělení milosti Martě Chadimové a zejména způsob, jakým o jejím pozadí tehdy tatáž média informovala.

A nejen to. Za pozornost stojí rovněž skutečnost, že některým se dotěrné otázky kladou, zatímco jiným ani náhodou. Nikdo se z vyhlášených „hlídacích psů demokracie“ neptá Schwarzenberga, jak k Becherovce přišel nebo co se probírá na setkání skupiny Bilderbeg, Fischera na milenku, Dienstbiera, zda ho v hierarchii ČSSD tlačil nahoru tatík, nebo Švejnara na to, jak jemu rovněž pomohl v kariéře otec - kádrový důstojník STB vysazený do USA pod zástěrkou emigranta(jenom proto za ním mohla oficiálně vycestovat celá rodina včetně mladého Švejnara).

A to je teprve více jak rok před volbami. Co se bude dít, až půjde do tuhého, si lze ale poměrně snadno představit. Stačí si vzpomenout na volby minulé, parlamentní a PR, jaké média dělala Topce. Teď to mají ti skutečně mocní za oponou, kteří rozhodují o tom, kdo bude „populista“ či „kontroverzní“ a kdo naopak „zkušený“, „seriózní „a „transparentní“ rozjeté po vícero liniích.  Že by ale v tuto chvíli  věděli, koho ze své stáje upřednostnit, v tom zřejmě jasno nemají. V čem ale jasno na 100% mají, je, koho si na Hradě v žádném případě nepřejí. Na počátku tohoto týdne to prostřednictvím nacvičeného vytí  svých nejvěrnějších čoklů dali občanům/voličům najevo. Poslechnou je?

Autor: Miroslav Červenka | středa 22.2.2012 1:11 | karma článku: 22,43 | přečteno: 990x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Dva světy

Často ve svých článcích vyjadřuji nespokojenost s onou mírou svobody a demokracie, jíž se nám v našem bohužel již podsystému Evropského svazu dostává. To vůbec neznamená, že bych si nevážil toho, že si přece jenom lidé u nás až na vzácnou a dle mého nezákonnou výjimku stoupenců nacismu mohou dělat a říkat, jek je jim libo, více, než je v ostatním světě v dané chvíli zvykem. Coby člověk, který strávil značnou část svého života v době, kdy se naše země nacházela hluboko v oné části, ve které nebylo možno žít svobodně, jsem za onu změnu nevýslovně šťastný.

9.6.2014 v 9:20 | Karma: 12,17 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

Blížící se volby do parlamentu EU skýtají pro nás, odpůrce tohoto dnes již zcela evidentně utopicko-socialistického projektu, unikátní příležitost, ze které musejí v Bruseli vstávat europapalášům vlasy hrůzou na hlavě. Příležitost změnit tyto volby v to, co by nikdy nedopustili – nové referendum o členství nejen naší země v této svobodu a demokracii čím dále tím více potlačující organizaci.

6.4.2014 v 12:12 | Karma: 29,38 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Mediální matrix má povážlivé trhliny

Při sledování včerejší tiskové konference po skončení jednání špiček zemí EU v Bruseli mi až bylo líto mediálních žoldáků, kteří na základě takovéto snůšky očividného překrucování, polopravd až lží mají stvořit mediální kýč o zlém Putinovi/Rusku a mírumilovné EU, která se jenom snaží pomoci slabému , prounijní části Ukrajiny, který je nejprve týrán a nyní i vojensky ohrožen agresivitou svého východního souseda.

7.3.2014 v 8:44 | Karma: 37,13 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Svoboda slova musí platit pro všechny

Tyto řádky jsouz reakcí na článek Jiřího X. Doležala „Adam B. židobijec", který vyšel ve 46. čísle tištěného reflexu přibližně před čtrnácti dny(jediné jeho originální znění se mi na síti podařilo nalézt zde: http://cechycechum.wordpress.com/2013/11/18/jxd-ma-jasno-adam-b-zidobijec-reflex/ ). Na článek jsem ihned reagoval tímto svým textem, který jsem ještě týž den, co vyšel, zaslal do redakce jinak svého celkem oblíbeného Reflexu, konkrétně na mailovou adresu zástupce šéfredaktora Marka Stoniše. Čtrnáct dní jsem čekal na jakoukoliv odezvu. Marně. Protože si myslím, že otázka svobody slova je důležité téma, kterému je dnes věnováno pramálo pozornosti, publikuji text mého dopisu redakci Reflexu na svém blogu.

1.12.2013 v 9:07 | Karma: 18,46 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Miroslav Červenka

To se na ministerstvu zdravotnictví tedy někdo asi řádně ožral

Bylo to první, co mne napadlo dnes večer při čtení zprávy o tom, kterak budou všichni lékaři vbrzku muset provádět screeningová testování u pacientů, které podezřívají z nadměrné konzumace alkoholu, originál zde: http://www.novinky.cz/domaci/313324-ministerstvu-zdravotnictvi-dosla-trpelivost-na-alkoholismus-bude-testovat-kazdy-lekar.html Koukněte do kalendáře, fakt není apríla.

14.9.2013 v 23:32 | Karma: 21,82 | Přečteno: 781x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky