Nezařazené

Miroslav Červenka

Dva světy

Často ve svých článcích vyjadřuji nespokojenost s onou mírou svobody a demokracie, jíž se nám v našem bohužel již podsystému Evropského svazu dostává. To vůbec neznamená, že bych si nevážil toho, že si přece jenom lidé u nás až na vzácnou a dle mého nezákonnou výjimku stoupenců nacismu mohou dělat a říkat, jek je jim libo, více, než je v ostatním světě v dané chvíli zvykem. Coby člověk, který strávil značnou část svého života v době, kdy se naše země nacházela hluboko v oné části, ve které nebylo možno žít svobodně, jsem za onu změnu nevýslovně šťastný.

9.6.2014 v 9:20 | Karma článku: 11.64 | Přečteno: 684 | Diskuse

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

Blížící se volby do parlamentu EU skýtají pro nás, odpůrce tohoto dnes již zcela evidentně utopicko-socialistického projektu, unikátní příležitost, ze které musejí v Bruseli vstávat europapalášům vlasy hrůzou na hlavě. Příležitost změnit tyto volby v to, co by nikdy nedopustili – nové referendum o členství nejen naší země v této svobodu a demokracii čím dále tím více potlačující organizaci.

6.4.2014 v 12:12 | Karma článku: 29.38 | Přečteno: 1223 | Diskuse

Miroslav Červenka

Mediální matrix má povážlivé trhliny

Při sledování včerejší tiskové konference po skončení jednání špiček zemí EU v Bruseli mi až bylo líto mediálních žoldáků, kteří na základě takovéto snůšky očividného překrucování, polopravd až lží mají stvořit mediální kýč o zlém Putinovi/Rusku a mírumilovné EU, která se jenom snaží pomoci slabému , prounijní části Ukrajiny, který je nejprve týrán a nyní i vojensky ohrožen agresivitou svého východního souseda.

7.3.2014 v 8:44 | Karma článku: 37.13 | Přečteno: 1718 | Diskuse

Miroslav Červenka

Svoboda slova musí platit pro všechny

Tyto řádky jsouz reakcí na článek Jiřího X. Doležala „Adam B. židobijec", který vyšel ve 46. čísle tištěného reflexu přibližně před čtrnácti dny(jediné jeho originální znění se mi na síti podařilo nalézt zde: http://cechycechum.wordpress.com/2013/11/18/jxd-ma-jasno-adam-b-zidobijec-reflex/ ). Na článek jsem ihned reagoval tímto svým textem, který jsem ještě týž den, co vyšel, zaslal do redakce jinak svého celkem oblíbeného Reflexu, konkrétně na mailovou adresu zástupce šéfredaktora Marka Stoniše. Čtrnáct dní jsem čekal na jakoukoliv odezvu. Marně. Protože si myslím, že otázka svobody slova je důležité téma, kterému je dnes věnováno pramálo pozornosti, publikuji text mého dopisu redakci Reflexu na svém blogu.

1.12.2013 v 9:07 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 882 | Diskuse

Miroslav Červenka

To se na ministerstvu zdravotnictví tedy někdo asi řádně ožral

Bylo to první, co mne napadlo dnes večer při čtení zprávy o tom, kterak budou všichni lékaři vbrzku muset provádět screeningová testování u pacientů, které podezřívají z nadměrné konzumace alkoholu, originál zde: http://www.novinky.cz/domaci/313324-ministerstvu-zdravotnictvi-dosla-trpelivost-na-alkoholismus-bude-testovat-kazdy-lekar.html Koukněte do kalendáře, fakt není apríla.

14.9.2013 v 23:32 | Karma článku: 21.82 | Přečteno: 781 | Diskuse

Miroslav Červenka

Haló, Vy tam, píše kolega Babiš

Právě ke mně doputovalo psaní, kterým se miliardář Babiš snaží před volbami zlákat voliče. Souběžně s tím vyskočil na webu Parlamentních listů článek o tom, kterakpolitická analytička Veronika Sušové-Salminen odhaduje, že Babišův projekt by ve volbách mohl dostat až 12 procent a vytvořit s TOP 09 budoucí vládní koalici. Hodně odvážné tvrzení a přidáme-li k tomu ještě odhad, že Babišův splácanec kariéristů, kteří ještě/již delší dobu nebyli „u lizu“ budou volit bývalí voliči ODS, dostáváme se do oblasti, kterou běžně označujeme jako sci-fi či fantasmagorii. Jestli tomuto voliči uvěří, pak příštím zachráncem státu a mravů může být i Miroslav Pelta, Jaroslav Starka nebo David Rath. Vždyť přece všichni zmínění již„ něco v životě dokázali“.

9.9.2013 v 8:44 | Karma článku: 24.75 | Přečteno: 861 | Diskuse

Miroslav Červenka

Obstojí pravicový volič?

Čím více se blíží datum mimořádných voleb do PSPČR, tím více je zřetelné, že to budou volby přelomové, které mají potenciál od základu změnit pozice na politické mapě české republiky. Kdo svou pozici zcela vyklidí, je jasné, ODS. Nevěřím, že se jí podrží udržet byť jen polovinu voličů, jež získala v minulých parlamentních volbách. Důvodem je to, že postupem let zcela rezignovala na důvod svého vzniku – být pravicově politickou alternativou koncepce všeobjímající nepolitické politiky. A nejen to, ODS opustila i důraz na tržní ekonomiku a zdravý rozum, který velí, že nemohu spotřebovávat, co nevytvořím a nahradila jej převzetím pečovatelského systému, vycházejícího z toho, že „lidé přece mají v 21. Století právo na....“ a „zdroje jsou“, ačkoliv je mezi občany státu nemálo takových, kteří vůbec nechápou, že všechno má svou cenu, kterou někdo musí zaplatit a ony „zdroje“ jsou z jedné strany lichvářské půjčky a z druhé peníze, které byly sebrány jiným lidem. Je největším hříchem tzv. pravice, že nechala tento systém tak rozbujet, že žití z dávek na jedné straně či z přerozdělování a dotací na té druhé „naleštěnější“ straně, se stalo významným, minimálně v některých regionech možná i dominantním faktorem české ekonomiky.

5.9.2013 v 9:12 | Karma článku: 16.30 | Přečteno: 489 | Diskuse

Miroslav Červenka

Žaloba na Klause = zostuzení senátu a demokracie

Jásat v posledních dnech musí nejen všichni kritici existence Senátu Parlamentu České republiky, nýbrž i odpůrci demokracie jako takové napříč hnědo-rudo-roajálním(doufám, že jsem na nikoho nezapomněl) politickým spektrem. Takovou šílenost, jakou v podobě návrhu senátorů na podání ústavní žaloby Ústavnímu soudu předkládá 28 členů parlamentní komory, která má ze své podstaty sloužit jako svého druhu pojistka proti možným hloupostem tu a tam přicházejícím z poslanecké sněmovny, dosud horní komora parlamentu coby produkt své vlastní iniciativy až do současné doby neprojednávala.

28.2.2013 v 7:10 | Karma článku: 44.36 | Přečteno: 5964 | Diskuse

Miroslav Červenka

Manipulátoři veřejného mínění in flagranti

Když jsem před minulou prezidentskou volbou začínal svůj článek slovy „Patrně od doby "Vánoční krize v ČT" nebylo až do současného masírování české veřejnosti ohledně prezidentské volby nikdy tak zjevné, jak velikou moc má poměrně úzká skupina, ovládající mediální prostor.“, nemohl jsem tušit, jakých rozměrů dosáhne masáž voličů v případě uzákonění přímé volby hlavy státu.

22.1.2013 v 7:16 | Karma článku: 34.60 | Přečteno: 1570 | Diskuse

Miroslav Červenka

Několik detailů prohibičního tažení vlády pohledem drobného podnika

Nezdá se to, ale v neděli uplyne již přesně měsíc ode dne, kdy v ČR začala platit historicky první, byť jen částečná, prohibice. Protože se mne co by majitele obchodu s potravinami a malého baru docela významně dotýká, sedl jsem ke compu a píši tyto řádky.

11.10.2012 v 9:48 | Karma článku: 21.25 | Přečteno: 1027 | Diskuse

Miroslav Červenka

Viewegh, Vondrouš,….kdo přijde dál?

Asi Vám, Vážení čtenáři těchto řádek, přijde nemístné spojovat zřejmě nejznámějšího českého spisovatele současnosti s pologramotným sympatizantem KSČM z Chrastavy, který si myslí, že „doba umnele ruzdeluje lid“, „pokut se mespojime vase deti se budou myt hur“ a „KSČM vam chce zajistit zakladni lidska prava a moznost zit opjet jako lide“. Přesto je zde něco, co oba spojuje – iracionální nenávist, kterou každý projevil po svém.

30.9.2012 v 11:58 | Karma článku: 27.25 | Přečteno: 1267 | Diskuse

Miroslav Červenka

Předvolební agitka

Kvapným krokem se blíží zdánlivě zbytečné volby do určitě nejzbytečnějšího orgánu samosprávy lidu – krajských zastupitelstev. V jejich kompetenci toho příliš není. Málokdo si dnes již vzpomene, že i na vzniku tohoto nadbytečného aparátu má svůj podíl prazdroj mnoha dalších zbytečných struktur – Evropská unie. Právě ta opakovaně vytýkala České republice, že nemá regionální politiku. Vážného varování z Brusele se nám dostalo např. v roce 1997, když Evropská komise publikovala souhrnný posudek k žádosti České republiky o členství v Evropské unii, v němž byla neexistence regionální samosprávy hodnocena jako velký nedostatek. Zřízení krajů a s tím související reforma veřejné správy se staly nezbytnou podmínkou pro náš vstup do Evropské unie. A chtěla-li tehdejší většina národa mít svou vlastní žlutou hvězdičku na modrém podkladu, nezbývalo nic jiného, než zřídit úřad, v jehož kompetenci je tak maximálně stav vozovky či účast na přerozdělování dotací.

25.9.2012 v 8:20 | Karma článku: 17.00 | Přečteno: 694 | Diskuse

Miroslav Červenka

Že by úpal?

Vláda snad vyhlásila soutěž o nejstupidnější zákon. Vedle návrhu obludného protikuřáckého zákona, jehož podstatu výstižně popsal zde: http://www.novinky.cz/domaci/276114-silenstvi-tady-uz-nema-obdoby-kritizuje-kubera-protikuracke-navrhy.html pan senátor Kubera, schválila vláda i nový návrh zákona o provozování sázkových her, jehož některé body vypadají jako by byly psány někým, kdo nebyl úplně při smyslech a nebyl schopen domyslet důsledky svých návrhů. Nabízí se také eventualita, že na příslušném ministerstvu či v budově úřadu vlády zkolabovala klimatizace a v důsledku letních veder došlo k přehřání mozků příslušných úředníků.

16.8.2012 v 8:52 | Karma článku: 17.38 | Přečteno: 940 | Diskuse

Miroslav Červenka

Probere se pravicový volič?

Nejnižším možným potřebným počtem hlasů schválil Senát ve čtvrtek 19.7. na základě úkolu z Bruselu novelu zákona o hospodaření energií, která se v nebližší době dotkne snad každého občana ČR. A jakým jiným způsobem se nás dotkne, než tím, že nám hrábne do kapes! Tedy nikoli všem, existují i vzácné výjimky – firmy, které budou zpracovávat energetické audity a vydávat štítky, udávající energetickou náročnost domu, resp. bytu, pro které se tato novela stane podobným katalyzátorem jejich podnikání, jako se dříve stal Zelenými tlačený zákon o podporovaných zdrojích energie startem solárního byznysu, kvůli kterému jsou dnes na mnoha polích místo celeru či petržele pěstovány fotovoltaické články(podle Ctibora Hůlky ze společnosti Nemopas vznikne od příštího roku poptávka po 30.000 až 40.000 průkazech ročně. Dosud podle něj roční poptávka představuje 8000 až 12.000 průkazů).

20.7.2012 v 16:04 | Karma článku: 28.96 | Přečteno: 1541 | Diskuse

Miroslav Červenka

Španělská krize? Neskutečné kecy!

Musím se přiznat, že jsem líný psát(navíc v noci), o čemž svědčí i frekvence mých článků na blogu. Ne, že by chyběly podněty – Rath, Parkanová + Kalousek(+Nečas), zlodějna v pražském dopravním podniku, zahájení prezidentské kampaně expremiéra Fischera a další „jobovky“ poskytují pro k palbě připravenou klávesnici munice habaděj(a to podrobněji nezmiňuji detaily měnové krize v EU, jejichž kritikou lze řádně pozvednout „karmu“ a tím i sebevědomí autora), ale lenost zatím vždy zvítězila.

17.7.2012 v 4:14 | Karma článku: 33.75 | Přečteno: 2689 | Diskuse

Miroslav Červenka

Kam tečou peníze, které chybí v rozpočtech

O minulém velmi pěkném víkendu jsme se s manželkou rozhodli vzít vnoučata na první letošní túru. Docela jsme se na ni těšili. Vyjeli jsme autem na Mezní Louku a hned nás radost z výletu začala přecházet. První kańkou byla cena za parkování. Sto korun nám přišlo opravdu dost. A hned přišel další úder - na samém začátku značené cesty na Pravčickou bránu rozestavěný projekt EU „Hospůdka u Fořta“: http://www.uforta.cz/images/04x43.jpg Vřele doporučuji všem jako praktickou ukázku toho, kam tečou peníze z našich daní a jak funguje krachující evropský projekt.

23.4.2012 v 15:27 | Karma článku: 34.63 | Přečteno: 2142 | Diskuse

Miroslav Červenka

Létají další a další třísky

New York, Londýn, Madrid, Oslo, Paříž, Toulouse – neudělali soudruzi plánovači světlých zítřků sociálně tržní a multikulturní společnosti někde chybu? Nejen tato místa dokazují, že se v samém konceptu tohoto projektu nachází zřejmě „chybka“. Stále častěji se ukazuje, že multikulturní mix přináší podobný efekt asi jako když mícháte vodku s rumem. Je pravděpodobné, že se Vám udělá minimálně špatně.

22.3.2012 v 10:52 | Karma článku: 22.97 | Přečteno: 1136 | Diskuse

Miroslav Červenka

Zoufale falešné vytí hlídacích psů demokracie

Ještě nejsou ani doladěny technické detaily přímé volby prezidenta a známi kandidáti a již naše kulturně mediální fronta ze svých základen zahájila předvolební zteč. Zatím se sice obchází bez prvoplánových předvolebních agitek typu Rychlíkova dokumentu „Zle, matičko, zle, Scharzenberci zde“:http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169910576-zle-maticko-zle-schwarzenberci-zde/, ale agitace vedle vychvalování svých favoritů má i jinou formu – očerňování konkurentů. A v tomto směru se naši čačtí investigativci mohou v tomto týdnu přetrhnout.

22.2.2012 v 1:11 | Karma článku: 22.27 | Přečteno: 990 | Diskuse

Miroslav Červenka

Další kolo boje o svobodu slova odstartovalo

Včerejší trestní oznámení předsedy Zelených Lišky na novináře Adama Bartoše - http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/liska-podal-trestni-oznameni-na-bartose-kvuli-udajne-antisemitskemu-clanku/755659 kvůli jeho článku Kraus - http://abbartos.wordpress.com/2012/02/11/kraus/ odstartovalo další díl zřejmě nekonečného seriálu bojů o jednu z našich nejzákladnějších svobod – svobodu slova. Jsem velmi zvědavý, jak k této kauze přistoupí naše soudní instance, jež se až dosud v podobných politicky orámovaných případech nějak zvláštěnevyznamenala, neboť její rozhodnutí jsou často až příliš okatě ovlivněna politickou korektností a vliv médií a politiků je z nich cítit na sto honů. Stačí vzpomenout nechvalně známou kauzu samolepkových zločinců - http://www.lidovky.cz/hajek-lov-na-pravicove-extremisty-pripomina-totalitni-procesy-psa-/ln_domov.asp?c=A101110_184756_ln_domov_pks , kteří za tuto svou „extrémně nebezpečnou“ činnost strávili v našem prý svobodném a demokratickém státě dlouhé měsíce ve vazbě a hrozí jim dlouholeté tresty.

16.2.2012 v 7:35 | Karma článku: 29.81 | Přečteno: 2548 | Diskuse

Miroslav Červenka

Ukvapený návrh

I já bych se rád touto cestou vyjádřil k návrhu pojmenovat právě dokončovanou městskou knihovnu jménem Václava Havla. Tento návrh, jak již sám název příspěvku napovídá, totiž považuji za ukvapený. Dokonce si myslím, že naši páni radní při schvalování návrhu propásli vhodnou příležitost mlčet a v kocourkovském stylu se přihlásili do mediálních orgií truchlení. Předběhli tak dobu, kdy dojde k serióznímu posouzení role Václava Havla v našem polistopadovém vývoji, neboť kritické hlasy v době smutku jsou dle mého nevkusné.

9.1.2012 v 5:15 | Karma článku: 19.31 | Přečteno: 930 | Diskuse
Počet článků 70 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1860
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.