Diskuse

Španělská krize? Neskutečné kecy!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

17. 7. 2012 10:58
Víte, kteří cestovatelé se mně líbí nejvíc?

Ti, kteří někde byli tři neděla či měsíc a ví vše o tamním životě.  Pro Boha živého - nevíte nic. Snad jen to, že pivo pořídíte zhruba za stejný peníz, jako u nás (to měřítko životní úrovně!!!).

  PS: Myslíte opravdu, že 9% nezaměstnanost u nás je také způsobena přebujelým sociálním státem? A jak si vysvětlíte, že ve Španělsku za rok vzrosta nezaměstnanost na více než dvojnásobek?

2 1
možnosti

certik_bertik

17. 7. 2012 9:24
ale

kolik místních si tohle může dovolit?

0 0
možnosti

Paeris Kiran

17. 7. 2012 8:36
Jasně že vás nenechají vlézt nikam kde to nevypadá hezky...

Vy by ste za návštěvu těch oblastí zaplatil?

Ne vy jste turista... přinášíte peníze a ty lidi utrácí jen když jsou spokojení. Tak vás nechají projít po pár potěmkinových vesnicích.

0 0
možnosti

Zilvar z chudobince

17. 7. 2012 8:19
Poslední odstavec

Tak ten poslední odstavec se musí tesat do kamene !!!!!! A hlavně je nutné s ním pravidelně mlátit českým politikům o hlavu, aby si z nás nedělali liskacího panáka.

0 0
možnosti

Nina Krásná

17. 7. 2012 8:18
On ještě někdo věří médiím?

Podle příspěvků v diskusích asi ano (viz "bezdomovci v Praze" - nebohé to oběti zlých kapitalistů, kteří je nejspíš nutí chlastat, fetovat a nic nedělat ;-D). Ale zkuste si něky sepsat seznam mediálních katastrof, špatných zpráv a apokalyptických prognóz za jeden rok a pak to srovnejte s realitou  uvidíte ;-D

0 0
možnosti

Gašpo_3

17. 7. 2012 8:15
Sú veci, ktoré ako turista neuvidíte.

Predstavte si, že ste si nabral všemožné úvery a hypotéky. Postavíte si krásny barák, kúpite pekné auto. A nato Vaša žena príde o prácu, dane Vám zožerú vačšinu platu, stúpajú ceny, decká chcú peniaze na štúdiá...

Turista, ktorý ide okolo Vašeho baráku si povie, ten si žije ako prasa v žite. A Vy ste v skutočnosti v zadeli.

Ničmenej v princípe s Vašou úvahou súhlasím.

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

17. 7. 2012 7:32
Když budete v Praze bydlet v Alcronu

také neuvidíte bezdomovce před Hlavním nádražím Rv

3 1
možnosti

Ringo.ringo

17. 7. 2012 7:24
jak se to vezme

mozna je to psane na objednavku, mozna je to spise senzacechtivy clanek. Pravdou asi bude, ze Spanele nehladovi, jen postupne klesaji na nasi zivotni uroven, coz je pri porovnani pomeru, kde jsme byli pred 15 lety my a kde Spanele, pro Spanely kruta rana. Kazdopadne pokud chce EU pomahat chatrajicim regoinum, at uz padaji z jakekoliv vyse zivotni urovne, ktera treba i tak astronomicky prevysuje tu nasi, mela by ta pomoc vzdy smerovat budto od statu, ktere tu uroven maji vyssi, ale tak, aby to nesnizilo uroven pomahajiciho statu. Je velmi nespravedlive, kdyz nejaky stat leta buduje svuj stat k blahobytu a pak si jej musi odeprit jen proto, ze soused nejakou chybou krachne. Ale EU najela do koleji byvale RVHP, takze se da v ramci pomoci ocekavat lecos. treba i to, ze se budou tahat prachy ze zemi, ktere sice nejsou tak zadluzene, ale zivotni urovni jsou napr. oproti tem krachujicim statum 20 let pozadu.

1 1
možnosti

Lusms

17. 7. 2012 7:03
Tak to jste asi celou věc nepochopil

To, že jste neviděl davy hladových a pološílených lidí ještě neznamená, že se Španělská ekonomika nesype. Úsporná opatření, která dnes jsou zaváděná budou měnit život lidí v blízké i daleké budpoucnosti a stačí si vzít kalkulačku a počítat dopady na jejich peněženky. Španělsko je na startovací dráze pomalé několikaleté recese a každý rok se bude Španělům utahovat kohoutek. Nekoukejme do Španělska, podívejme se na vývoj státního dluhu a státní kasy ČR, standardní příjmy státního rozpočtu selhávají, zavádějí se různé desátky pod různými záminkami a stále je to málo. Pokud by jste začal utrácet každý den od narození Krista 1 milión korun až do dneška, což je 2012 let,  pak by jste zaplatil ze státního dluhu  pouze 734 miliard Kč a kde je zbytek do 1,6 bilionu Kč. Takže potřebujem dalších 2012 let na zaplacení druhé půlky státního dluhu, po dobu dalších 2012 let  ani jednou deficit, vždy přebytek min. 365 mil. Kč/rok. Kdo to zaplatí a jak to dopadne na občany této země?

2 1
možnosti

Glock Mark XXIV

17. 7. 2012 8:04
Re: Tak to jste asi celou věc nepochopil

Hospodářský cyklus: vznik - konjunktura - vrchol - recese - zánik

.

Konjunktury a recese se celkem pravidelně střídají ... kdo tvrdí, že je možné mít trvalý blahobyt, je buď blázen, komunista nebo velmi majetný člověk. Ve Španělsku bylo cca 20 let stálé konjunktury, teď přichází recese (jestli bude trvat jen 10 let, budou mít Španělé štěstí). A nutno dodat, že ta konjunktura byla z větší části zapříčiněna uměle díky dotacím z unijních fondů - kohezního fondu, zemědělského fondu a rybářského fondu.

0 0
možnosti

shorticek

17. 7. 2012 6:19
Média

píší na určitou objednávku. Je třeba vyděsit většinu lidí, aby vzala "škrty" za svoje sice nutné, ale potřebné zlo. Na druhé straně se pak politikům lépe vysvětluje, že za "jejich vlády" se vlastně vůbec nemáme až tolik špatně jako zbytek Evropy.

K tomu všemu je třeba přičíst neskutečně a někdy až záměrně zkreslované údaje o HDP, nezaměstnanosti, dluhy bank, vládní zakázky včetně nákladů na provoz ministerstev, reálnou výši složeného daňového zatížení až po oblasti zájmů některých států a mocných světových lobbistických skupin.

1 1
možnosti