Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karel Kubrt a tchýně

21. 9. 2011 8:19
Nemáte mail v profilu, pane kolego

http://www.facebook.com/groups/250830724953313/

0 0
možnosti

fr-mottl

28. 8. 2011 13:13
každý se má v prvé řadě o sebe postarat sám a teprve, když

když je opravdově handicapován – nemocí, stářím atd..

To 'atd.' je problem podobnych naivnich nazoru. Jak rikal Galileo Galilei, 'definuj mi opravdu handicapovaneho, a ja pohnu zemekouli'.

0 0
možnosti

Petr z Bologni

28. 8. 2011 15:10
Re: každý se má v prvé řadě o sebe postarat sám a teprve, když

Kdyz uz prznite vyrok Galilea, tak je to spis vyrok Archymeda ze Syrakus a zni: "Dejte mi praveho handicapovaneho, o ktereho se mohu oprit, a pohnu zemi"

0 0
možnosti

parquin

28. 8. 2011 9:00
Ono je pravda skoro všechno

co píšete... Má to pár důležitých háčků - není problémem jen sociální stát. Vážně se dá nemalá část mých daní na sociální stát a na život (a řejněme si upřímě, že ne na noblesní život, nevím jakou výši si myslíte, že podpory mají) programově nepracujících a nepřizpůsobivých, ale další a ještě vyšší částka padá na vrub kapitalismu a ne socialismu, protože samozřejmě, když je někde příjemce korupce, někde musí být i její "dárce" a nenechte se vysmát, že je to výpalné za získání zakázky (dělám ve stavebnictví, vím o tom svoje) - jde o výhody donátora korupce, který sice musí pustit chlup, ale za to má mlčenlivý souhlas s brutálním předražením zakázky a nějaké termíny nebo záruční úpravy a opravy taky nejsou tak příné jak by mohli. A ohledně té programové nezaměstnanosti cikánů - řešení typu, přestaňte brát dávky, vzdělejte své děti, pokud možno na úrověň vysoké školy, a začleňte se do společnosti svými zvyky a chováním a pak, možná za dlouhou dobu, vás zaměstnáme - to jich dost umře hlady

1 0
možnosti

cara al sol

28. 8. 2011 9:24
Re: Ono je pravda skoro všechno

Tak je to ale správné, když to jinak nepůjde. Dokud někdo, kdo nevěřil, že jeho chování bude mít dopředu oznámené důsledky (např. pokud se nebudeš chovat slušně, nic ti nedáme a umřeš hlady), opravdu nedojede na svoje chování, nebudou mít ostatní dostatečnou motivaci. Ve skutečnosti ale pud sebezáchovy takovým drastickým koncům nejspíš zabrání.

0 0
možnosti

certik_bertik

28. 8. 2011 8:47
a

co s tím chcete dělat?

0 0
možnosti

medvěd brtník

28. 8. 2011 7:34
Vítejte autore mezi námi, skutečně

pravicově smýšlejícími občany. Naprosto s Vámi souhlasím. A dodám, že současný socialismus, tedy přelévání peněz od schopnějších k neschopným, který praktikuje kromě nás i celá Evropa, jednou skončí velkou katastrofou. Bohužel jsme to na vlastní kůži vyzkoušeli sami: komunisté sebrali bohatým a schopným a rozdávali chudým a neschopným. Na konci jsme byli všichni chudí. V Evropě se děje totéž. Dokonce Italové začali Němcům vyhrožovat, že když jsou proti eurobondům, že nejsou dost solidární. To už nahání strach.  Ostatně soudím, že lékem na situaci našich Romů je právě diskriminace: tj. rozlišování - je nutné rozlišovat občany, kteří dodržují zákony a pořádek a  občany, které kradou, loupí, dělají nepořádek atd. To je správná diskriminace. Policie totiž toto neumí a proto ti, co zákony nedodržují mají časem pocit beztrestnosti a tak klidně přitvrdí a začnou se bavit s mačetami. No a k občanským nepokojům je jen krůček.

0 0
možnosti

Livrak7

28. 8. 2011 6:14
-)

Naprosto přesně vytihnuté. R^

0 0
možnosti

Urb - Uničtoženie vraga

28. 8. 2011 2:14
Jak se stát opravdu znalcem v romské otázce a nebýt jen

bezduchý žvanil? Chtělo by to více angažovanosti a méně facírování po studiích. Předávkovat se melaninem a pod solárkem totálně ztmavnout. Vlasy si zbarvit na tmavo a s novou občankou na typicky romské jméno se nastěhovat do ghetta. Tam si namluvit Roma/Romku a jejich životem nejméně dva roky žít. Potom bych si mohla názoru takového člověka vážit, jako opravdu znalce. Jinak při vší úctě jsou tohle všechno plky žvanilů.

0 0
možnosti

Pytlík

28. 8. 2011 6:27
Re: Jak se stát opravdu znalcem v romské otázce a nebýt jen

Nezlobte se, ale žvanil jste vy. Připomenu známý výrok (mně) neznámého kritika, když mu vytkli, že kritizuje hudební skladatele, aniž by sám něco složil. Tehdy jim odpověděl: "Slepice nejsem, vejce nesnáším. Ale poznám, když smrdí."

Není třeba být znalcem cikánů, není třeba s nimi léta žít, aby člověk získal opodstatnění je hodnotit. Mně stačí, že že tu někoho okradou, tam někoho posekají mačetou (což není tak neobvyklé, jenom se o tom nepsalo), abych jejich chování odsoudil jako pro naši společnost nevhodné. Protože oni nejsou na svém území, oni jsou přistěhovalci. Neboli oni se musí přizpůsobit tak, aby to vyhovovalo nám a ne naopak.

0 0
možnosti

medabeda1

28. 8. 2011 2:00
Solidarita

Především bych Vám chtěl poděkovat za Váš článek. Zcela s Vámi souhlasím. Myslím si, že stát, kde se velká část obyvatelstva dusí závistí, a kde komunisté a sociální demokracie společné (myslím tím voliče těchto uskupení) "prožrali" budoucnost, si nemůže dovolit tzv. sociální stát. Sociální stát jest něco, co mohlo fungovat v letech po druhé světové válce, ale po úspěšném tažení levičáků a odborářů Evropou, výsledkem čehož je přenesení výroby do Asie, si již nic takového dovolit rozumně spravovaný stát dovolit nemůže. Můj názor je - povinností dospělého člověka (bez zdravotního handicapu) je, se o sebe a o svoji rodinu postarat. Stát zde není pro to, aby zajistil někomu zdravému životní úroveň. To je problém daného jedince. Stát se má postarat o staré, nemocné, vdovy a sirotky - toť vše.

Nevidím nejmenší důvod, proč bych měl ze svého platu přispívat na sociální dávky někomu, kdo má nízký příjem nebo je nezaměstnaný a přitom je v produktivním věku.

2 0
možnosti

Lex Aeterna

28. 8. 2011 0:40
No jo

každá sranda něco stojí, ale jakmile už to není z čeho platit, srandy stranou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky