Obstojí pravicový volič?

Čím více se blíží datum mimořádných voleb do PSPČR, tím více je zřetelné, že to budou volby přelomové, které mají potenciál od základu změnit pozice na politické mapě české republiky. Kdo svou pozici zcela vyklidí, je jasné, ODS. Nevěřím, že se jí podrží udržet byť jen polovinu voličů, jež získala v minulých parlamentních volbách. Důvodem je to, že postupem let  zcela rezignovala na důvod svého vzniku – být pravicově politickou alternativou koncepce všeobjímající nepolitické politiky. A nejen to, ODS opustila i důraz na tržní ekonomiku a zdravý rozum, který velí, že nemohu spotřebovávat, co nevytvořím a nahradila jej převzetím pečovatelského systému, vycházejícího z toho, že „lidé přece mají v 21. Století právo na….“ a  „zdroje jsou“, ačkoliv je mezi občany státu nemálo takových, kteří vůbec nechápou, že všechno má svou cenu, kterou někdo musí zaplatit a ony „zdroje“ jsou z jedné strany lichvářské půjčky a z druhé peníze, které byly sebrány jiným lidem. Je největším hříchem tzv. pravice, že nechala tento systém tak rozbujet, že žití z dávek na jedné straně či z přerozdělování a dotací na té druhé „naleštěnější“ straně, se stalo  významným, minimálně v některých regionech možná i dominantním faktorem české ekonomiky. 

 Že to tak nejde do nekonečna, pochopila naše operetní pravice již po minulých volbách. Jak s tímto poznáním naložila? Přesně opačně, než měla. Místo radikálního osekání  státních výdajů se pokusila ještě více podojit ty, kteří celý systém na svých bedrech nesou – pracovité a zodpovědné. A dá se předpokládat, že právě tito, protože prostě takoví jsou, to ve volbách koncem října naší pseudopravici spočítají. Nemají totiž co ztratit, zodpovědnou pravicovou politiku z těch stran, co byly dosud v parlamentu, nebude dělat vůbec nikdo. Kdyby toho byl schopen, tak proč ji nedělal dosud, když k tomu měl ve vládě příležitost. Místo toho tato „pravicová“ vláda vymyslela např. takové zvěrstvo, http://miroslavcervenka.blog.idnes.cz/c/211346/Vysmiva-se-vlada-nizkoprijmovym-slusnym-rodinam.html , jakým je nařízení vlády, na základě kterého mají  děti z „vyloučených lokalit“ povinně navštěvovat předškolní zařízení, přičemž náklady na jejich dopravu, stravu a pomůcky v řádu miliard bude platit….. hádejte kdo, samozřejmě ti „blbci“, kterým nezbývá nic jiného, než platit daně a před jejichž dětmi budou mít děti z vyloučených lokalit při přijímání do předškolních zařízení přednost.

ODS samozřejmě nemůže za úpadek pravice a vytrácení se konzervativního přístupu k životu, jehož podstatou je suverénní, svobodný a zodpovědný občan, sama. Neméně k tomu jistě přispěla i TOP 09 a vnější okolnosti, především dominance socialistického opečovávání v celé EU a média, zejména ta veřejnoprávní, která sama z podstaty své existence jsou motivována na udržení stávajícího přerozdělovacího systému. Přesto je vina ODS(i TOP09) největší, protože právě tyto strany byly voleny proto, aby s rozpínajícím se socialismem bojovali, což před minulými volbami i slibovali.

Nevěřím, že pravicový volič, který v žádném případě nebude volit zřejmou levici(KSČM, ČSSD, SPOZ), znovu skočí ODS + TOP 09 na špek. Pánové Kalousku a Schwarzenbergu i paní Němcová, je odzvoníno. A to, co zvonilo, nebylo svolávání diváků po přestávce, nýbrž umírářek. Tradiční pravicový volič musí nyní přešaltovat a riskovat volbu někoho jiného.  Otázkou zůstává, zda se nechá znovu ošálit matoucími médii. Může se mu pak stát, že opět naletí a místo pravice bude volit nějakou novou variantu Věcí veřejných či TOP 09. Může se pak ve voličském „portfoliu“ nových stran typu ANO či Úsvit setkat i s klasickým levicovým voličem, protože i mnozí z těchto voličů mají dost zavedených partají a dá se očekávat, že i značná část z nich bude v těchto volbách „volit změnu“.

Po včerejší tiskové konferenci Svobodných, která získala na české poměry až nebývalý prostor v médiích, mimo jiné zde: http://www.youtube.com/watch?v=pFgGPEJubT4, však po těchto volbách pravicový volič nebude moci říci, že nedostal informaci o existenci skutečné pravice, která stojí na principu individuální svobody a zodpovědnosti. V době internetu, který umožňuje si  během chvíle najít vše, co hledám, se neinformovanost stává znakem lenosti či neschopnosti. A takový přece pravicový volič není. Nebo snad ano?Stačí jenom si poslechnout a možná během několika málo minut něco přečíst. Je to tak mnoho vzhledem k tomu, že špatně vhozený hlas nás může všechny připravit  i o ten zbytek svobody a důstojnosti, co nám zatím všechny minulé vlády napříč rozmazaným politickým spektrem ponechali?

 

Autor: Miroslav Červenka | čtvrtek 5.9.2013 9:12 | karma článku: 16,78 | přečteno: 489x