Že by úpal?

Vláda snad vyhlásila soutěž o nejstupidnější zákon. Vedle návrhu obludného protikuřáckého zákona, jehož podstatu výstižně popsal zde: http://www.novinky.cz/domaci/276114-silenstvi-tady-uz-nema-obdoby-kritizuje-kubera-protikuracke-navrhy.html pan senátor Kubera, schválila vláda i nový návrh zákona o provozování sázkových her, jehož některé body vypadají jako by byly psány někým, kdo nebyl úplně při smyslech a nebyl schopen domyslet důsledky svých návrhů. Nabízí se také eventualita, že na příslušném ministerstvu či v budově úřadu vlády zkolabovala klimatizace a v důsledku letních veder došlo k přehřání mozků příslušných úředníků.

Vždyť co si jinak myslet o původu vzniku normy, která mj. přesně stanoví, kolik můžete maximálně prohrát svých(!) peněz v hospodě, herně či kasinu za přesně stanovený časový úsek - jednu hodinu. Nevím samozřejmě, zda čtenáři těchto řádek mají nějakou zkušenost s hraním automatů či sázením v těchto zařízeních, ale těm, kdož ji nemají, musí být jasné, že vynutitelnost praktického dodržování takovéhoto nařízení se nutně musí blížit nule. Je přece absolutně absurdní představa, jak někdo se stopkami v rukou kontroluje, kolik ten který návštěvník příslušného zařízení prohrál za jednotku času.

 A kdo by to vlastně měl dělat? Pravda, nabízí se jedna eventualita hodná kvality předkládaného návrhu: řešením tohoto problému by zřejmě bylo umístění do každé hospody, herny či do každého kasina kontrolora příslušného orgánu státní správy či samosprávy. Vhodnými adepty by mohli být nezaměstnaní či sociálně vyloučení, čímž by se vlastně zabily příslovečné dvě(ba dokonce více) mouchy jednou ranou: kontrola by probíhala, snížila by se nezaměstnanost + pověřené osoby by měly zajištěny všechny podmínky pro výkon práce – v zařízeních je teplo, fungují zde wc, teče teplá i studená voda. Že je to kravina? Je, ale oč je lepší vládní návrh?

Když už jsme u představy reálného fungování zákona, nabízím ještě jednu, mající dle solventnosti návštěvníka a druhu navštíveného podniku množství modifikací: do kasina přijde vskutku bohatý zahraniční zákazník neznalý návrhových schopností české pravicové(!) vlády, který se v rámci svého pobytu u nás rozhodl si trochu vyhodit z kopýtka a zažít vzrušení z vysokých sázek. Kupuje žetony a dejme tomu v black jacku sází proti krupiérovi v první minutě svého pobytu u stolu 80 000(dle návrhu zákona limit, který je možný v kasinu vsadit za jednu hodinu), krupiér otáčí další kartu a přišedší host chce přisadit, leč ouha, má smůlu, a není to jeho první v kasinech v ČR po možném zavedení zmíněného zákona. Další je v tom, že sázku prohrává a další v tom, že si v následující necelé hodině dle tohoto stupidního zákona již nevsadí. Nezbude mu tedy nic jiného něž jít jinam, nebo čekat až uplyne jedna hodina, aby se zase mohl hry zúčastnit.

Nechci se sáhodlouze rozepisovat o tom, proč je z podstaty tento zákon tak hloupý. Absurdita situace, kdy úředníci nařizují, kolik a za co mám utratit svých peněz, je snad jasná všem čtenářům blogů.

Zmíním ještě jednu drobnost navrhovaného zákona, na kterou upozornil mluvčí Unie herního průmyslu ČR-UNASO Andrej Čírtek:„ "Zákon detailně stanoví limity sázek pro ruletu či automat v hospodě, herně či kasinu. Nechápu, proč ty samé limity nestanoví pro totožné hry, jež se hrají na internetu,". Tento detail totiž nasvědčuje tomu, že vláda jde ve svých socialistických snahách ještě dál, než je na první pohled patrné. Nejde ji jenom o to, jakým způsobem lidé utrácejí své peníze, ale stará se i o to, aby bohatí nemohli veřejně demonstrovat své finanční možnosti. Doma ať si klidně probendí za hodinu třeba miliony, ale ve veřejných prostorech nechť nenarušují rovnost. Za podobný předpis by se nestyděl snad ani Chávez.

 

 

 

Autor: Miroslav Červenka | čtvrtek 16.8.2012 8:52 | karma článku: 17,38 | přečteno: 940x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Dva světy

9.6.2014 v 9:20 | Karma: 12,17

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

6.4.2014 v 12:12 | Karma: 29,38

Miroslav Červenka

Obstojí pravicový volič?

5.9.2013 v 9:12 | Karma: 16,78

Miroslav Červenka

Předvolební agitka

25.9.2012 v 8:20 | Karma: 17,00

Miroslav Červenka

Probere se pravicový volič?

20.7.2012 v 16:04 | Karma: 28,96

Miroslav Červenka

Ukvapený návrh

9.1.2012 v 5:15 | Karma: 19,31

Miroslav Červenka

Pokrytectví na N-tou

5.1.2012 v 3:06 | Karma: 21,28
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky