Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neodvolatelný Šáša z Bilderbergu

Již je to více jak dva měsíce, co se na veřejnost dostalo trestní oznámení analytického útvaru ministerstva financí kvůli kauze Promopro. Od té doby jsme svědky absurdního představení s Havlovým oblíbencem Sašou Vondrou v hlavní roli. A že nás umí pobavit. Tu slibuje, že vyvodí odpovědnost, pokud se prokáže, že jeho vinou byly způsobeny státu velké škody, tu svaluje vinu na jiné tak neomaleně, že na jejich obranu musí po dlouhé době vylézt na světlo i téměř zapomenutý Topolánek, tu nezná kolegy, s nimiž před nedávnem úzce spolupracoval. Prostě mlží a lže. Kdo to nevidí, je buď slepý nebo zainteresovaný na Vondrově setrvání v úřadu. Ale není jich mnoho, poslední výzkum oblíbenosti politiků ukázal na strmý pád Vondrovy důvěryhodnosti i u jeho dřívějších skalních příznivců

Jediný, kdo tento fakt asi ještě nezaznamenal, je premiér Nečas. Jeho nejnovější výhrůžku, že kdo vyzve Vondru k odstoupení, musí odejít z vlády, nelze chápat jinak, než že se ke kameni Vondra dobrovolně přivázal i předseda vlády a je rozhodnut, ať se děje, co se děje, potopit s komickým ministrem obrany také vládu, ODS a reformy. A to prosím při sestavování této vlády Nečas snad každé veřejné vystoupení hovořil o odpovědnosti! Poradců má v Kramářově vile dost, prosím pěkně, nemohl by mu někdo z nich vysvětlit, co to odpovědnost je, že to není jenom PR póza?

Asi nejsem sám, koho napadlo:„Proč to vlastně puncovaný slušńák dělá? Má to zapotřebí? Vždyť s Drobilem to šlo rychle, a přitom nebyly tak jasné důkazy jako nevypsání zákonem předepsaného výběrového řízení, jenom tvrzení jednoho úředníka.“

Jednu variantu odpovědi jsem naznačil v nadpisu. Nečas prostě musí poslouchat. Je si vědom, kdo ve skutečnosti vládne. Je to asi podobné, jako kdybychom kdysi chtěli, aby se Husák zbavil Bilaka. A Nečas rozhodně není hrdina. My, kteří toho již více pamatujeme, si třeba můžeme vzpomenout, jak v první polovině devadesátých let odmítl post ministra vnitra, protože se bál mafie. Teď už se asi nebojí. Vysvětlení může být vícero:

-         zmužněl

-         mafie není již tak hrozivá

-         nic mu od mafie nehrozí

Nebo že by kombinace všeho? Nevím, každopádně jeho postup moc důvěry nevzbuzuje.

Je ale také možné, že nemusí poslouchat. Může totiž být méně známým členem systému. Seznam p. Bartoše: http://abbartos.wordpress.com/2011/02/07/pravdolaska-2-0-aktualizovany-seznam-pravdolaskaru-120-dalsich-jmen/ totiž nemusí být úplný. Nemyslím si, že by netransparentní uskupení, ovlivňující do určité míry politiku, spala na vavřínech. Počítám, že mají tahy promyšlené na mnoho kol dopředu. Je ovšem pravda, že kdyby skuteční vládci onoho matrixu, v němž žijeme, Nečasovi důvěřovali, Vondra by asi už ve vládě nebyl. Takhle tam prostě svou roli novodobého politruka musí hrát dál. Schwarzenberg je přece jenom už starší a každou chvíli chrápe.

 

 

Autor: Miroslav Červenka | čtvrtek 31.3.2011 0:47 | karma článku: 14,70 | přečteno: 1604x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Dva světy

Často ve svých článcích vyjadřuji nespokojenost s onou mírou svobody a demokracie, jíž se nám v našem bohužel již podsystému Evropského svazu dostává. To vůbec neznamená, že bych si nevážil toho, že si přece jenom lidé u nás až na vzácnou a dle mého nezákonnou výjimku stoupenců nacismu mohou dělat a říkat, jek je jim libo, více, než je v ostatním světě v dané chvíli zvykem. Coby člověk, který strávil značnou část svého života v době, kdy se naše země nacházela hluboko v oné části, ve které nebylo možno žít svobodně, jsem za onu změnu nevýslovně šťastný.

9.6.2014 v 9:20 | Karma: 12,17 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Pojďme hlasovat znovu

Blížící se volby do parlamentu EU skýtají pro nás, odpůrce tohoto dnes již zcela evidentně utopicko-socialistického projektu, unikátní příležitost, ze které musejí v Bruseli vstávat europapalášům vlasy hrůzou na hlavě. Příležitost změnit tyto volby v to, co by nikdy nedopustili – nové referendum o členství nejen naší země v této svobodu a demokracii čím dále tím více potlačující organizaci.

6.4.2014 v 12:12 | Karma: 29,38 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Mediální matrix má povážlivé trhliny

Při sledování včerejší tiskové konference po skončení jednání špiček zemí EU v Bruseli mi až bylo líto mediálních žoldáků, kteří na základě takovéto snůšky očividného překrucování, polopravd až lží mají stvořit mediální kýč o zlém Putinovi/Rusku a mírumilovné EU, která se jenom snaží pomoci slabému , prounijní části Ukrajiny, který je nejprve týrán a nyní i vojensky ohrožen agresivitou svého východního souseda.

7.3.2014 v 8:44 | Karma: 37,13 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Svoboda slova musí platit pro všechny

Tyto řádky jsouz reakcí na článek Jiřího X. Doležala „Adam B. židobijec", který vyšel ve 46. čísle tištěného reflexu přibližně před čtrnácti dny(jediné jeho originální znění se mi na síti podařilo nalézt zde: http://cechycechum.wordpress.com/2013/11/18/jxd-ma-jasno-adam-b-zidobijec-reflex/ ). Na článek jsem ihned reagoval tímto svým textem, který jsem ještě týž den, co vyšel, zaslal do redakce jinak svého celkem oblíbeného Reflexu, konkrétně na mailovou adresu zástupce šéfredaktora Marka Stoniše. Čtrnáct dní jsem čekal na jakoukoliv odezvu. Marně. Protože si myslím, že otázka svobody slova je důležité téma, kterému je dnes věnováno pramálo pozornosti, publikuji text mého dopisu redakci Reflexu na svém blogu.

1.12.2013 v 9:07 | Karma: 18,46 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Miroslav Červenka

To se na ministerstvu zdravotnictví tedy někdo asi řádně ožral

Bylo to první, co mne napadlo dnes večer při čtení zprávy o tom, kterak budou všichni lékaři vbrzku muset provádět screeningová testování u pacientů, které podezřívají z nadměrné konzumace alkoholu, originál zde: http://www.novinky.cz/domaci/313324-ministerstvu-zdravotnictvi-dosla-trpelivost-na-alkoholismus-bude-testovat-kazdy-lekar.html Koukněte do kalendáře, fakt není apríla.

14.9.2013 v 23:32 | Karma: 21,82 | Přečteno: 781x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky